Aktualno

 

Aktualno

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>
 

INFORMATIVNA DELAVNICA

18. maja 2011 ob 15.00  uri bo v prostorih Bistre hiše Martjanci- Smart House Martjanci, Martjanci 36 organizirana informativna delavnica, kjer bo predstavljen Javni poziv za zbiranje predlogov izvedbenih projektov za Načrt izvedbenih projektov Lokalne akcijske skupine Goričko za območje občin Cankova, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kuzma, Moravske Toplice, Puconci, Rogašovci, Šalovci in Tišina.

Potrebna je predhodna prijava udeležbe na elektronski naslov:las.goricko@ra-sinergija.si ali po telefonu 02/ 53 81 352 do 17. maja 2011 do 14.00 ure.

Gradivo na delavnici:
 
 

JAVNI POZIV LAS GORIČKO

Obveščamo vas, da je Razvojni svet soglasno, na svoji 10. seji dne 04. maja 2011, potrdil Javni poziv za zbiranje predlogov izvedbenih projektov za Načrt izvedbenih projektov Lokalne akcijske skupine Goričko za območje občin Cankova, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kuzma, Moravske Toplice, Puconci, Rogašovci, Šalovci in Tišina skupaj z razpisno dokumentacijo.

LAS Goričko zato, na podlagi Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007- 2013, Lokalne razvojne strategije Občin Goričkega 2007-2013 in Pravilnika o postopku nabora projektnih predlogov in obravnave vlog za NIP LAS Goričko objavlja JAVNI POZIV za zbiranje predlogov izvedbenih načrtov Lokalne akcijske skupine Goričko za območje občin Cankova, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kuzma, Moravske Toplice, Puconci, Rogašovci, Šalovci in Tišina.

Več o javnem pozivu LAS Goričko najdete v priloženi datoteki!
 
 

Vabilo


Spoštovani!

Vabimo Vas na tiskovno konferenco, ki bo v četrtek, 31. marca 2011, ob 13. uri v sejni sobi Občine Grad, Grad 172. Na tiskovni konferenci bomo predstavili nove promocijske materiale Občine Grad, ki smo jih izdelali v okviru projekta »Odkrijmo gračke zaklade«.

Projekt je sofinanciran s strani Evr opskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja; Evropa investira v podeželje.
VABILO in opis projekta sta v priponki.

Vljudno vabljeni!

 

 
 
 

Vabimo vas na MSP seminar!

VABIMO Vas na MSP Seminar, ki je v okviru projekta EVITA organiziran za mikro, mala in srednje velika podjetja, z namenom da izboljšate, nadgradite in izpopolnite svoje znanje o elektronskem poslovanju.

Z namenom nadgradnje vašega znanje o elektronskem poslovanju, Vas vabimo na usposabljanje, kjer se bo pokukali malo dlje od uporabe elektronske pošte in e-bančništva, saj boste pridobili mnoga uporabna in praktična znanja ter številne ideje, kako obogatiti in izboljšati vaše poslovanje s pomočjo spletnih tehnologij.

Usposabljanje je namenjeno manjšim in srednje velikim podjetjem, ki bi radi izboljšali svojo prisotnost na spletu, ki bi radi pridobili več obiska na svoje spletne strani, ter tiste, ki bi radi razširili svoje aktivnosti na spletu. Vabljeni pa niste le podjetniki, ampak tudi zaposleni v podjetjih. Usposabljanje je za vse udeležence brezplačno.

Po teoretičnem uvodu bomo poskusili na vaših konkretnih primerih poiskati priložnosti in ideje kako izboljšati prisotnost vašega podjetja na spletu.

Usposabljanje bo obsegalo naslednje vsebine: Uvod v spletne tehnologije, Uvod v digitalno trženje, Kako učinkoviteje doseči spletne uporabnike, Osnove optimizacije za spletne iskalnikov, Kako spletne stike spremeniti v poslovne stike, Kako poslovne stike spremeniti v lojalne stranke, Izdelava plana digitalnega trženja, Odgovori na vprašanja.

Zaradi lažjega praktičnega dela bo usposabljanje potekalo v 2. skupinah (1 skupina = 1 dan). Prvo usposabljanje bo v petek, 5. novembra 2010, drugo usposabljanje pa bo v ponedeljek, 8. novembra 2010. Vsako usposabljanje se bo pričelo ob 9. uri in končalo predvidoma ob 15:00 ure. Oba MSP seminarja bosta potekala v Martjancih, v 2. nadstropju Bistre hiše (Martjanci 36).

Prosimo da zaradi lažje organizacije skupin, svojo udeležbo na izbrani datum predhodno sporočite na tel: 53 81 350 ali po e-pošti: jozica@ra-sinergija.si, najpozneje do četrtka, 4. novembra 2010.
Vsi ki želite, lahko računalnike prinesete s seboj, vsem ostalim pa bomo računalnike posodili mi.

Vljudno vabljeni!
 
 

Obvestilo o izvedbi delavnic "Tradicionalna gorička hiša in njena obnova"!

Društvo za trajnostni razvoj podeželja "ZITEK" skupaj s partnerji Turistično društvo Cankova ter Goričkim drüjštvom za lepši v sklopu projekta Tradicionalna Gorička hiša organizirajo brezplačne delavnice "Tradicionalna gorička hiša in njena obnova"!
Vsebina delavnic bo sledeča:
  • predstavitev projekta Tradicionalna gorička hiša;
  • predstavitev obnove stare goričke hiše oz. cimprače – primer dobre prakse iz našega okolja;
  • predstavitev možnosti pridobitve nepovratnih sredstev za obnovo starih hiš;
  • odgovori na vprašanja.
Za več informacij pokličite na 538 16 63 (Sergeja) ali nam pišete na e-pošto: info@zitek.si.
 
 

Otvoritev delavnice Avto Igi s.p.!

Dne 30.09.2010 je potekala otvoritev delavnice na podeželju, ki je bila vzpostavljena v okviru porjekta "Vzpostavitev podeželjske delavnice". Omenjeni projekt je del LIN 2010 - LAS Goričko. Z izvedbo otvoritve je bil projekt tudi zaključen. Čestiitamo!

Več informacij si lahko ogledate na spletnem naslovu www.avto-igi.eu!
 
 

Dne 6.9. 2010 LAS Goričko podpisala pogodbe o sofinanciranju projektov po LIN 2010!

Dne 6.9. 2010 je v prostorih Bistre hiše Martjanci LAS Goričko s projektnimi nosilci LIN 2010 podpisala pogodbe o sofinanciranju projektov zajetih v LIN 2010 - LAS Goričko. LIN 2010 zajema 11 projektov v skupni višini 151.844,45 EUR LEADER sredstev.

Čestitamo vsem projektnim nosilcem in jim želimo obilo uspeha pri izvajanju zastavljenih projektnih aktivnosti.


 
 

LAS Goričko prisotna na Kmetijsko-živiljskem sejmu 2010 v Gornji Radgoni!

LAS Goričko bo prav tako kot lani , tudi leto prisotna na Kmetijsko-živiljskem sejmu v Gornji Radgoni. Sejem bo potekal od 21. - 26. avgusta 2010.

LAS Goričko bo svoje poslanstvo in aktivnosti promovirala v nedeljo 22. avgusta 2010 in sicer v hali D.

Vljudno vabljeni!

Zemljevid sejmišča


 
 

Izvajanje pristopa LEADER v letu 2011!

Ker izvajanje programa LEADER ne poteka tako, kot bi si želele Lokalno akcijske skupine (LAS) kakor tudi Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) se obetajo spremembe tega poročja delovanja.

MKGP dela intenzivno na uveljavitvi teh sprememb, ki bodo pričela veljati z letom 2011.

Več o tem ...
 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>
 
Obvestilo – spletni piškotki!
Na naši spletni strani, uporabljamo piškotke (angl.:cookies), ki so namenjeni / zagotavljajo, da naša stran deluje optimalno, omogočajo lažjo uporabo naše spletne strani in evidentiranje obiskovalcev. V kolikor boste kliknili »Strinjam se«, boste sprejeli / namestili vse piškotke.
Ne strinjam se