Aktualno

 

Aktualno

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>
 

Predlog Uredbe CLLD poslan v medresorsko usklajevanje


Koordinacijski odbor CLLD je pripravil in na podlagi pripomb socialnih partnerjev dopolnil predlog Uredbe o izvajanju lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost v programskem obdobju 2014-2020 (uredba CLLD). Dopolnjen predlog uredbe CLLD je bil 17.2.2015 posredovan v medresorsko usklajevanje. Predlog Uredbe si lahko preberete tukaj.
 
 

PROGRAM RAZVOJA PODEŽELJA 2014-2020 uradno potrjen


Program razvoja podeželja je skupni programski dokument posamezne države članice EU in Evropske komisije, ki predstavlja programsko osnovo za črpanje finančnih sredstev iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP). Program odraža nacionalne prednostne naloge, ki jih država članica opredli na podlagi analize danosti in stanja kmetijstva, živilstva in gozdarstva. Program je bil potrjen 13.2.2015 in je osnova za potrditev Uredbe CLLD.

Dokument PRP 2014-2020 in priloge si lahko preberete na tej povezavi.
 
 
ni podpisa k sliki

SREČNO 2015


Želimo vam čim več uspešnih projektov na področju razvoja podeželja, LAS Goričko!
 
 

Natečaj: "Kaj pa je bilo z evropskim denarjem narejeno zate, za tvoj kraj?"


Spoštovani!
Obveščamo Vas, da sta bila dva projekta, ki sta bila izvedena v okviru LAS Goričko, izbrana za fotografiranje v okviru javnega natečaja: "Kaj pa je bilo z evropskim denarjem narejeno zate, za tvoj kraj?". To sta bila projekta: Kolesarska počivališča in Igrala za otroke, del Načrta izvedbenih projektov za leto 2012.

              
 
 

Festival slovenskega in ljubljanskega podeželja


Spoštovani,

dne 04. oktobra 2014 so tudi predstavniki LAS Goričko sodelovali na prireditvi Festival slovenskega in ljubljanskega podeželja, katerega se je skupno udeležilo 14 predstavnikov Lokalno akcijskih skupin, ki delujejo po Sloveniji. Predstavniki so predstavili rezultate projektov v sklopi programa LEADER v programskem obdobju 2007-2013. LAS Goričko je zastopala Kmetijsko turistična zadruga Žitek.

          


                
 
 

AGRA 2014


Spoštovani,

vabimo Vas, da nas obiščete na sejmu AGRA- 52. mednarodnem kmetijsko- živilskem sejmu, v hali D, kjer bomo vršili informiranje o projektih, ki so bili izvedeni v okviru LAS Goričko.

Vljudno vabljeni!
 
 

Obisk iz Srbije

Dne 22. avgusta 2014 je Prekmurje obiskalo 28 predstavnikov podeželja iz Srbije. S strani LAS Goričko in LAS Pri dobrih ljudeh jim je bilo predstavljeno delovanje LEADER programa v Sloveniji, način delovanja obeh LAS-ov ter izvedene projekte v preteklem programskem obdobju.
 
 

"TVU 2014"

Spoštovani prijatelji učenja!

Pred nami je Teden vseživljenjskega učenja 2014 (TVU), ki se je v zadnjih desetletjih uveljavil kot vseslovenska prireditev s področja izobraževanja odraslih in letos zopet povezuje raznovrstne izvajalce izobraževanja in učenja ter udeležence vseh generacij, s tem pa omogoča uveljavljanje koncepta in prakse vseživljenjskega učenja v naši družbi. Letošnji TVU bo potekal od 12. do 18. maja 2014, v razširjeni obliki pa celoten maj in junij.

V skladu s poslanstvom in prihajajočim TVU 2014 želimo vsem čim več izobraževalnih uspehov ter novih izzivov pri učenju in razvijanju znanj ter kompetenc in vas obenem vabimo na prireditve TVU Razvojne agencije Sinergija in njenih podizvajalcev po vaši izbiri.

SEZNAM PRIREDITEV
 
 

"Z GEOMATIKO DO ATRAKTIVNEGA PODEŽELJA"

Z namenom pospešiti razvoj, izboljšati konkurenčnost ter povečati atraktivnost podeželja Razvojna agencija Sinergija, organizira v okviru sejma AGRA, v Gornji Radgoni, dne 28.8.2014, seminar na temo: „Z GEOMATIKO DO ATRAKTIVNEJŠEGA PODEŽELJA“. Z izvedbo diseminacijskega seminarja želijo projekt GRISI PLUS predstaviti čim širši javnost ter povečati ozaveščenost lokalnih prebivalcev in drugih udeležencev o pomenu in prednostih uporabe geomatike na podeželju.

S seminarjem želijo povečati ozaveščenost udeležencev seminarja o pomenu in prednostih uporabe geomatičnih orodij in geografskih informacij ter jih spodbuditi k intenzivnejši uporabi le-teh. Intenzivnejša uporaba geografskih informacij in geomatičnih orodij je pomembna razvojna priložnost, ključ do povečanja atraktivnosti (predvsem) podeželskih področij, ki se srečujejo s problematiko staranja prebivalstva, šibkim lokalnim gospodarstvom, pomanjkanjem inovativnih idej, perspektivnih delovnih mest ter drugimi aktualnimi problemi.

Pozivamo vse, ki se ukvarjate z geomatiko in vse zainteresirane, katerim je mar za skladnejši in učinkovitejši razvoj podeželja, da sodelujete na seminarju dne 28.8.2014 s predstavitvijo referata/projekta ter tako prispevate svoj delež in pomagate soustvariti atraktivnejše podeželje in prepoznavnejše lokalne produkte, storitve. Za vas je sodelovanje/predstavitev na seminarju brezplačna. Izbranim govornikom bo ponujena priložnost da sodelujejo tudi na Finalni konferenci projekta GRISI PLUS, ki bo potekala 9. oktobra 2014 v Termah Vivat, v Moravskih Toplicah.

Poziv za prijavo referatov
 
 

Utrip na območju LAS Goričko!

V okviru projekta "Utrip na območju LAS Goričko" smo združili vse projekte, ki so bili sofinancirani iz programa LEADER na območja LAS Goričko v eno publikacijo ter z aktivnostmi projekta povečali prepoznavnost območja LAS Goričko.

Brošura Utrip na območju LAS Goričko...
 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>
 
Obvestilo – spletni piškotki!
Na naši spletni strani, uporabljamo piškotke (angl.:cookies), ki so namenjeni / zagotavljajo, da naša stran deluje optimalno, omogočajo lažjo uporabo naše spletne strani in evidentiranje obiskovalcev. V kolikor boste kliknili »Strinjam se«, boste sprejeli / namestili vse piškotke.
Ne strinjam se